App neemt nazorg van ziekenhuis over bij botbreuken

Mensen die een relatief eenvoudige botbreuk oplopen, hoeven vanaf nu meestal niet meer op nacontrole bij ziekenhuis VieCuri. Zij kunnen hiervoor in de plaats gebruikmaken van een speciale app op hun telefoon.

De Virtual Fracture Care-app geeft antwoord op de belangrijkste vragen per soort breuk. Het genezingsproces staat er van week tot week in beschreven en ook vindt de patiënt er filmpjes met oefeningen om het herstel te bespoedigen.

Eerste van Limburg

VieCuri is het eerste ziekenhuis in Limburg dat de app in gebruik neemt. De toepassing is ontwikkeld in het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis en inmiddels ook al in andere delen van het land overgenomen. VieCuri denkt dat op jaarbasis maar liefst 1200 afspraken kunnen vervallen. Tijd die in de overbelaste zorg aan andere taken kan worden besteed.

Breuklijn

Ook voor patiënten biedt het veel voordelen. Waar het vaak om routinecontroles gaat die maar enkele minuten duren, moeten patiënten er wel speciaal voor naar het ziekenhuis komen en vrij nemen van hun werk. Via de app kunnen ze zelf monitoren of alles volgens schema verloopt. Er is bovendien een speciaal telefoonnummer, de zogenoemde Breuklijn, waarmee contact kan worden gemaakt met de gipskamer bij vragen of klachten.

Afspraak

‘En als mensen toch even gecheckt willen worden of niet overweg kunnen met een app, dan kunnen ze evengoed nog terecht voor een afspraak’, zegt orthopeed Mark Hulsbosch.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]