Blijvende herinnering onthuld aan eerste auto in Venlo

Bij het voormalig tankstation aan de Keulsepoort in Venlo is zondagmiddag een plaquette onthuld. Het muurbordje herinnert aan het allereerste bezoek van een automobiel aan Venlo, op 3 april 1893.

De allereerste auto die ooit in Nederland te zien was, was een Benz Patentwagen nummer 3. De auto, die eruitzag als een motorisch aangedreven koets, reed die dag vanuit Süchtlen naar Venlo. Oldtimerfan en oud-wethouder Henk Brauer spande zich in voor een plaquette, 130 jaar na dato.

Toertocht en oldtimershow

Voorafgaand aan de onthulling was er een toertocht van oldtimers uit het begin van de autogeschiedenis. Tijdens de jubileumrit reden zo’n honderd voertuigen mee, en daar zaten een aantal bijzondere voertuigen, zoals een Benz Patentwagen nummer 1 (zie foto).

Bezoekers van de binnenstad konden zich vergapen aan de modellen die werden opgesteld in de nabijheid van het Limburgs Museum.

Lees meer

Eerste auto in Nederland reed door Venlo

Eerste auto in Nederland reed door Venlo

Voor oud-wethouder en oldtimerliefhebber Henk Brauer was het een grote ontdekking: de allereerste auto ooit in Nederland, reed in Venlo. Een historische gebeurtenis die meer aandacht verdient.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]