Doolhof komt met eigen bluesfestival

Openluchttheater de Doolhof gaat dit jaar toch een bluesfestival organiseren. Het evenement neemt de plek in van het Bluesrock Festival Tegelen dat na 39 jaar bekendmaakte komende editie over te slaan.

Dat zei voorzitter van Openluchttheater De Doolhof Leon Bastiaans vanavond in Nedinscoplein.

Bureau Pinkpop

Organisator Jan Smeets deed het Bluesrock Festival er altijd bij met Bureau Pinkpop, maar die organisatie had het al druk genoeg met Pinkpop zelf.

Gezondheidsklachten

Bovendien kampte Smeets zelf met gezondheidsklachten het afgelopen jaar. Dat samen zorgde ervoor dat Smeets moest concluderen dat het festival dit jaar niet door kon gaan.

Geen blues maar musical

Behalve zijn eigen situatie zegt Smeets ook wel een beetje te balen van de opstelling van De Doolhof waar het bluesfestival al 39 jaar georganiseerd wordt. Hij kreeg te horen dat het weekend van Bluesrock niet beschikbaar was vanwege de musical Het was zondag in het zuiden van Toneelgroep Maastricht.

40 jaar

Wel zegt hij te hopen om volgend jaar stil te kunnen staan bij het feit dat het volgend jaar precies 40 jaar geleden is sinds de eerste editie. Van een definitief einde van Bluesrock Festival Tegelen wil hij dan ook niets weten.

Bluesfestival De Doolhof

Het nieuwe festival dat in de plaats komt van Bluesrock draagt de naam Bluesfestival De Doolhof. Volgens Bastiaans is een partner gevonden die de organisatie op zich neemt. ‘Er zijn inmiddels drie bands geboekt, 9 september gaat het plaatsvinden.’ Jan Smeets is kritisch over een vervanger voor zijn “tweede kindje”. ‘Dat is alsof toeschouwers bij de Tour de France ineens gaan zeggen dat ze zelf wel die wielerronde gaan organiseren. Dat vind ik helemaal niks.’

Bluesliefhebbers

Bastiaans zegt het belangrijk te vinden om de vele bluesliefhebbers die de afgelopen 39 jaar genoten hebben in de Doolhof te blijven faciliteren. Hij hoopt dat er volgend jaar een mooi evenement kan worden neergezet om de veertigjarige traditie te vieren. Daarbij kunnen dan verschillende partijen worden betrokken.

Lees meer

Geen Bluesrock in De Doolhof dit jaar

Geen Bluesrock in De Doolhof dit jaar

Het Bluesfestival in Tegelen gaat definitief niet door. Het festival kan onvoldoende geschikt personeel vinden om het evenement te organiseren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • 690 woningen en studentenkamers op voormalig veilingterrein

  Het voormalige veilingterrein in Venlo-Zuid wordt een woonwijk met veel groen en die voorziet in maximaal 690 woningen waarvan een derde in de sociale huur. Daarnaast moet de nieuwe wijk voorzien in minimaal 180 studentenwoningen en moet er plek zijn voor bijzondere woonconcepten op het gebied van zorg. Het staat te lezen in het stedenbouwkundig […]


 • Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk
  Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk

  Een bestuurster van een auto is zondagochtend gewond geraakt nadat ze op een parkeerplaats op de Antoniuslaan in Blerick tegen de klokkentoren aanreed. De melding van het ongeval kwam rond 10.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De vrouw was op de parkeerplaats door onbekende oorzaak tegen de klokkentoren aangereden. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken […]


 • Geen promotie voor VVV Venlo.

  VVV Venlo is niet door naar de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd in Almere. Na 120 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De wedstrijd werd in het voordeel van Almere beslist door penalty's. Met een 1-1 gelijkspel in de Koel zag VVV nog volop kansen voor de returnwedstrijd op […]