Fransje Bauer

Collega Jannes verklapte maandag dat hij fan is van Frans Bauer, die optrad op de Dorspfeesten in Velden. Geen grootse confessie. Is liefde voor Frans Bauer niet wat ons allemaal bindt?

Voetbal verdeelde ons altijd al, maar dat was onschuldig en alleen op zondag. De laatste jaren zijn we politiek ook snel veramerikaniseerd, met twee kampen die zich diep in hun loopgraven hebben ingemetseld.

Op steeds meer gebieden zijn we keihard voor of tegen. Het grijsgebied is weg. Als boeren de snelweg blokkeren is dat begrijpelijk, als klimaatactivisten het doen een schande. Of andersom natuurlijk.

Max Verstappen? Voor de ene helft van de natie een held, voor de andere helft een belastingontduiker op wielen. Dreetje Hazes, Maarten van Rossem of de familie Meiland, je houdt van ze of je haat ze.

Daarom is het zo fijn dat Frans Bauer bestaat. Iemand waar je onmogelijk een hekel aan kunt hebben. Fransje verenigt ons land. Daarom was het in Velden zo’n feest.

Thijs Pennings

Tips of opmerkingen? Mail dan naar [email protected].


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]