Gedichten van Venlose scholieren in bundel over Maas

Twee gedichten van Venlose scholieren zijn opgenomen in een dichtbundel over de Maas. Rafael Crucho won met zijn gedicht bovendien de eerste prijs in de categorie 17-jarigen.

De schrijfwedstrijd Maasgedichten werd voor het eerst georganiseerd. De wedstrijd is bedoeld voor scholen in Belgisch en Nederlands Limburg gelegen aan de Maas. Op het Valuascollege deden drie klassen mee.

Bundel

Met succes, want Rafael Crucho won in Lanaken bij de 17-jarigen en Fenne Boom hoorde bij de tien genomineerden in de categorie 13-jarigen. De gedichten van beide leerlingen zijn opgenomen in de bundel De Maas is niet zomaar een blauwe lijn. Daarin staan in totaal zestig gedichten.

Er namen dertien scholen deel aan de wedstrijd en dat leverde 1.488 gedichten op. Het is de intentie dat de wedstrijd Maasgedichten tweejaarlijks terugkeert.

Winnend gedicht Rafael Crucho

Houd me vast,
Moeder Maas.
Breng me maar naar huis,
bij jou ben ik thuis
Al weet ik het zelf niet meer
wie ik ben, en wat ik doe
Vertel me morgen maar weer
waarom, wat en hoe

Is het al tijd?
Moet ik al gaan?
Zijn de tijd en het leven
mij voorbijgegaan?
Dan neemt het water me mee,
dan ben ik weer vrij

Ik weet het niet meer
en ik wist het al niet.
Huil ik uit hartzeer,
of puur verdriet?
Daar stroomt hij weer,
de traan, die ik in het water vallen liet

En als ik dan moet gaan,
en zie in de verte al het licht
Laat ik weer een traan,
en stroomt een stukje Maas
door mijn gezicht.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • 690 woningen en studentenkamers op voormalig veilingterrein

  Het voormalige veilingterrein in Venlo-Zuid wordt een woonwijk met veel groen en die voorziet in maximaal 690 woningen waarvan een derde in de sociale huur. Daarnaast moet de nieuwe wijk voorzien in minimaal 180 studentenwoningen en moet er plek zijn voor bijzondere woonconcepten op het gebied van zorg. Het staat te lezen in het stedenbouwkundig […]


 • Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk
  Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk

  Een bestuurster van een auto is zondagochtend gewond geraakt nadat ze op een parkeerplaats op de Antoniuslaan in Blerick tegen de klokkentoren aanreed. De melding van het ongeval kwam rond 10.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De vrouw was op de parkeerplaats door onbekende oorzaak tegen de klokkentoren aangereden. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken […]


 • Geen promotie voor VVV Venlo.

  VVV Venlo is niet door naar de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd in Almere. Na 120 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De wedstrijd werd in het voordeel van Almere beslist door penalty's. Met een 1-1 gelijkspel in de Koel zag VVV nog volop kansen voor de returnwedstrijd op […]