Geen promotie voor VVV Venlo.

VVV Venlo is niet door naar de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd in Almere. Na 120 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De wedstrijd werd in het voordeel van Almere beslist door penalty's.

Met een 1-1 gelijkspel in de Koel zag VVV nog volop kansen voor de returnwedstrijd op bezoek bij Almere City FC. In een uitverkocht Yanmar stadion was het vooral Almere dat aandrong in het eerste gedeelte van de wedstrijd. In de dertigste minuut was er een prima kopkans voor Jeredy Hilterman. Na voorgeven van Jorrit Smeets, kopte de aanvaller net een metertje naast.

Eerste helft

Het meeste balbezit en kansen waren er in de eerste helft voor de Flevonaren. Gescoord werd er echter niet, dus gingen beide ploegen met een brilstand de rust in.

Laden..

Lance Duijvestijn

Almere begon beter na de thee, want na vijftig minuten spelen opende de ploeg uit Almere de score. Lance Duijvestijn schoof de bal binnen na een assist van José Pascu. Gezien het wedstrijdbeeld was die stand ook dik verdiend.

1-1

In de 63ste minuut kreeg Hilterman nog een prima kopkans op de 2-0, maar de bal ging niet in het doel. Even later gebeurde dat wel aan de andere kant. Soulyman Allouch krulde de bal mooi in de bovenhoek. Daar bleef het voorlopig bij, want in de feestvreugde werd er een beker op het veld gegooid en gingen beide ploegen voor een kwartier naar de kleedkamer.

Naar voren

Na de hervatting leek VVV meer naar voren te willen gaan voetballen. Kansen waren er voor beide ploegen, maar Almere had verreweg de meeste doelpogingen. Binnen de reguliere speeltijd wist Almere daar echter niet van te profiteren. Door de gelijke eindstand na het fluitsignaal, werd de wedstrijd verlengd. 

Laden..

Verlengen

In de eerste vijftien minuten van de verlenging waren er weer kansen voor beide doelen. Al was de beste kans op de voorsprong voor de Venlonaren. Nick Venema ging ervan door op weg naar het doel, hij gaf de bal voor op Özcan Yaşar, maar die schoot tegen de doelman.  Vervolgens kon Venema nog eens schieten, maar ook die bal werd gekeerd. In de tweede helft van de verlenging ging Almere goed van start. De Flevonaren kregen direct een goede kans op de voorsprong, maar zowel Rajiv van La Parra alsook Duijvestijn kregen de bal er niet in. Tot de laatste minuut bleef het spannend met kansen aan beide kanten. Maar na 120 minuten eindigde de wedstijd in een gelijke stand.

Penalty's

VVV begon sterk aan de penalty-reeks doordat keeper Van der Gouw de eerste penalty stopte. Maar de keeper van Almere wist ook de eerste penalty van VVV Venlo te stoppen. Ook de tweede penalty’s van beide ploegen eindigden niet met een bal in het net. Almere wist de derde en vierde penalty wel te raken. Doordat de derde én vierde penalty van VVV ook gestopt werden door de keeper van Almere, werd VVV uitgeschakeld. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]