Gemeente wil meer camera’s in Venlose binnenstad

Burgemeester en wethouders komen nog dit jaar met een voorstel aan de gemeenteraad om het aantal camera's in de Venlose binnenstad uit te breiden. In de hele gemeente wordt nu gewerkt met 57 vaste camera's en 13 mobiele camera's.

Venlo wil met de extra camera’s de binnenstad nog beter in beeld krijgen en de pakkans van daders en preventieve werking verhogen. Dat staat te lezen in het jaarverslag cameratoezicht. 

Station Tegelen

In dat verslag legt het stadsbestuur verantwoording af over de inzet van camera’s in de openbare ruimte. Opvallend is de inzet van mobiele camera’s afgelopen jaar bij het station Tegelen. Dat werd gedaan om vernielingen door hangjongeren bij het station tegen te gaan. Het aantal vernielingen nam af en inmiddels heeft ProRail zelf camera’s geplaatst. 

Elektrische fietsen

Verder constateert de gemeente een toename van het aantal fietsendiefstallen. Vooral elektrische fietsen zijn favoriet bij dieven. De camera’s van de gemeente legden fietsendiefstallen vast waardoor er dieven aangehouden konden worden. Ook werden enkele opslagplaatsen waargenomen, bij controle werden hier diverse gestolen fietsen aangetroffen.

Wildplassers en bedelaars

Door de inzet van camera’s werden vorig jaar verder onder andere 92 mensen beboet en 1 persoon aangehouden voor wildplassen. Werden 223 mensen aangesproken, 43 bekeurd en 28 aangehouden voor het plegen van vernielingen. En 125 mensen aangesproken, 35 bekeurd en 1 aangehouden voor bedelen.

Het complete jaarverslag met alle cijfers is hier te vinden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • 690 woningen en studentenkamers op voormalig veilingterrein

  Het voormalige veilingterrein in Venlo-Zuid wordt een woonwijk met veel groen en die voorziet in maximaal 690 woningen waarvan een derde in de sociale huur. Daarnaast moet de nieuwe wijk voorzien in minimaal 180 studentenwoningen en moet er plek zijn voor bijzondere woonconcepten op het gebied van zorg. Het staat te lezen in het stedenbouwkundig […]


 • Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk
  Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk

  Een bestuurster van een auto is zondagochtend gewond geraakt nadat ze op een parkeerplaats op de Antoniuslaan in Blerick tegen de klokkentoren aanreed. De melding van het ongeval kwam rond 10.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De vrouw was op de parkeerplaats door onbekende oorzaak tegen de klokkentoren aangereden. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken […]


 • Geen promotie voor VVV Venlo.

  VVV Venlo is niet door naar de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd in Almere. Na 120 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De wedstrijd werd in het voordeel van Almere beslist door penalty's. Met een 1-1 gelijkspel in de Koel zag VVV nog volop kansen voor de returnwedstrijd op […]