Groen licht voor Lidl-supermarkt op Kaldenkerkerweg

De Lidl mag een nieuwe supermarkt bouwen op het braakliggende terrein aan de Kaldenkerkerweg in Venlo. De gemeenteraad stemde vanavond in met de plannen.

De komst van de nieuwe Lidl in Venlo-Oost betekent dat supermarkt de locatie aan de Kraanvogelstraat in Venlo-Zuid verlaat.

Bedreiging

Er was de laatste maanden flink wat discussie over de nieuwe supermarkt. Stichting Lokaal Retailbelang uitte eerder dit jaar in een brief aan de gemeenteraad bezorgdheid over de komst van de Lidl op de plek naast de Albert Heijn op het Maagdenbergplein. De stichting ziet de ontwikkeling als bedreiging voor de buurtsupermarkt van Jumbo op de Vinckenhofstraat. Die vrees wordt gedeeld door de fractie Bastiaans, de enige partij in de gemeenteraad die tegen het plan stemde.

Forse uitbreiding

Peter Bastiaens zette in zijn betoog vooral vraagtekens bij de omvang van de nieuwe supermarkt. De winkel krijgt een oppervlakte van 1.481 vierkante meter, iets meer dan normaal gesproken is toegestaan. Ter vergelijking, de huidige winkel aan de Kraanvogelstraat is 934 vierkante meter groot. Bastiaens wees er ook op dat het aantal ondersteunende vierkante meters fors hoger wordt dan nu het geval is.

Volgens wethouder Erwin Boom gaat het dan met name om magazijnruimte. Boom wees er in het debat op dat het winkelaanbod in de omgeving de laatste tijd flink is verschraald en dat de meeste mensen in de wijk staan te springen om de komst van een discountsupermarkt.

Raad van State

Ahold, eigenaar van de naastgelegen Albert Heijn, maakte eerder al bezwaar tegen de plannen. Dat leidt hoogstwaarschijnlijk tot een procedure bij de Raad van State. Boom ziet die procedure met vertrouwen tegemoet. De wethouder geeft aan dat supermarkten die verbouwen tegenwoordig eigenlijk standaard uitbreiden en dat dergelijke uitbreidingsplannen bijna altijd leiden tot gerechtelijke procedures.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]