HandbaL Venlo pijnlijk onderuit in eerste wedstrijd om het kampioenschap

HandbaL Venlo heeft de eerste wedstrijd om het kampioenschap tegen VOC Amsterdam niet weten te winnen. In Sporthal Egerbos werd met 25-32 verloren.

Zo’n 700 toeschouwers zagen de Venlose handbaldames in het belangrijke affiche om het kampioenschap niet thuisgeven.

Eerste helft

HandbaL Venlo begon erg nerveus aan de wedstrijd. In de eerste zes minuten wist de ploeg geen een keer het net te vinden, VOC juist aan de lopende band. Een 0-5 achterstand was reden genoeg voor Robin Gielen om een time-out in te zetten. Vervolgens kwam Venlo iets meer in de wedstrijd, maar echt overwicht kregen de dames niet. Uiteindelijk ging HandbaL Venlo met een 13-15 achterstand de rust in, mede door aanvallende slordigheden die het klinische Amsterdam in het zadel hielpen. 

Tweede helft

Beide ploegen kwamen goed uit de kleedkamer, wat zorgde voor een aantrekkelijke fase van de wedstrijd. Toch was VOC effectiever, waardoor de uitploeg alweer snel tot een ruime marge van vijf wist te komen (16-21). Halverwege de tweede helft kreeg HandbaL Venlo weer iets meer de overhand, maar dat vertaalde zich te weinig terug in doelpunten. Het gaf de jonge ploeg uit Amsterdam alleen maar meer vertrouwen. Met nog een kleine tien minuten te spelen genoot de uitploeg zelfs een voorsprong van zeven punten. 

Zwakke slotfase

Nadat de Venlonaren in de 24ste minuut met een ruime achterstand voor de zoveelste keer de bal tegen het houtwerk schoten, leek het al einde verhaal. Echt spannend werd het vervolgens niet meer, mede door een zwakke slotfase van de thuisploeg. Eindstand: 25-32.

Zondag 28 mei wacht de return in Amsterdam om 14:30. Mochten de Venlonaren ook daar geen overwinning uit het vuur weten te slepen, dan kroont VOC Amsterdam zich tot landskampioen. Lukt dat wel, dan wacht op 4 juni een allesbeslissende wedstrijd in Blerick.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • 690 woningen en studentenkamers op voormalig veilingterrein

  Het voormalige veilingterrein in Venlo-Zuid wordt een woonwijk met veel groen en die voorziet in maximaal 690 woningen waarvan een derde in de sociale huur. Daarnaast moet de nieuwe wijk voorzien in minimaal 180 studentenwoningen en moet er plek zijn voor bijzondere woonconcepten op het gebied van zorg. Het staat te lezen in het stedenbouwkundig […]


 • Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk
  Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk

  Een bestuurster van een auto is zondagochtend gewond geraakt nadat ze op een parkeerplaats op de Antoniuslaan in Blerick tegen de klokkentoren aanreed. De melding van het ongeval kwam rond 10.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De vrouw was op de parkeerplaats door onbekende oorzaak tegen de klokkentoren aangereden. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken […]


 • Geen promotie voor VVV Venlo.

  VVV Venlo is niet door naar de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd in Almere. Na 120 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De wedstrijd werd in het voordeel van Almere beslist door penalty's. Met een 1-1 gelijkspel in de Koel zag VVV nog volop kansen voor de returnwedstrijd op […]