HandbaL Venlo verovert opnieuw plek in bekerfinale

De dames van HandbaL Venlo staan in de finale van het bekertoernooi. Thuis werd zonder veel moeite Kwiek verslagen in de halve finale: 36-29.

De Venlose handbalsters evenaren daarmee het resultaat van 2019. Toen werd ook de finale bereikt, maar verloor de ploeg van Quintus. 

Coronajaren

In 2020 en 2021 werden helemaal geen competities gespeeld vanwege corona en vorig jaar werd tegen de zin van HandbaL Venlo het bekertoernooi gestaakt door de handbalbond omdat anders het programma te vol zou zijn. Wel werd de ploeg toen landskampioen. Nu voor het eerst weer alles normaal is, staat Handbal Venlo er goed voor en kan zelfs de dubbel gehaald worden.

Kwiek

Om voor de prijzen te kunnen spelen moest de ploeg van Robin Gielen woensdagavond eerst afrekenen met Kwiek uit Raalte. De Venlose ploeg had de hele wedstrijd de overhand in sporthal Craneveld en kwam dus niet in de problemen. Was het verschil na een kwartier spelen nog maar twee doelpunten (8-6), een kwartier later stond het bij rust al 18-13. 

Marge loopt op

Ook in de tweede helft bleef Venlo in de lead. Er werd meteen flink van leer getrokken waardoor na 5 minuten spelen het verschil opliep tot 8 doelpunten (22-14).  Kwiek probeerde wel nog wat terug te doen en wist de voorsprong daarmee te verkleinen. Maar de marge werd niet kleiner dan 5. Bij 30-25 in de 24ste speelminuut besloten de Venlonaren nog een eindsprint in te zetten. Binnen no time stond het verschil weer op 8. De wedstrijd eindigde in 36-29.

Finale

Op Hemelvaartsdag, 18 mei, speelt HandbaL Venlo in Almere de finale tegen VOC uit Amsterdam. Die ploeg plaatste zich dinsdagavond al voor de bekerfinale door Quintus te verslaan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • 690 woningen en studentenkamers op voormalig veilingterrein

  Het voormalige veilingterrein in Venlo-Zuid wordt een woonwijk met veel groen en die voorziet in maximaal 690 woningen waarvan een derde in de sociale huur. Daarnaast moet de nieuwe wijk voorzien in minimaal 180 studentenwoningen en moet er plek zijn voor bijzondere woonconcepten op het gebied van zorg. Het staat te lezen in het stedenbouwkundig […]


 • Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk
  Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk

  Een bestuurster van een auto is zondagochtend gewond geraakt nadat ze op een parkeerplaats op de Antoniuslaan in Blerick tegen de klokkentoren aanreed. De melding van het ongeval kwam rond 10.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De vrouw was op de parkeerplaats door onbekende oorzaak tegen de klokkentoren aangereden. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken […]


 • Geen promotie voor VVV Venlo.

  VVV Venlo is niet door naar de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd in Almere. Na 120 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De wedstrijd werd in het voordeel van Almere beslist door penalty's. Met een 1-1 gelijkspel in de Koel zag VVV nog volop kansen voor de returnwedstrijd op […]