Hoofdrollen hoogwatermusical verdeeld

Renée van Wegberg, Suzan Seegers en Victor Lammertijn zijn deze zomer te zien in de musical Het was Zondag in het Zuiden.

Renée van Wegberg speelt in de voorstelling een journalist van Omroep Limburg die verslag doet van het hoogwater. Suzan Seegers speelt haar hoogzwangere zus. 

Limburgs verhaal

De twee Limburgse musicalsterren speelden dertien jaar geleden voor het laatst samen in een musical. Ze laten weten verheugd te zijn, zeker omdat het een Limburgs verhaal betreft. Minder bekend is Victor Lammertijn. Hij deed eerder mee aan het tv-programma Op zoek naar Danny en Sandy waarin hij tijdens de finale net naast de hoofdrol in Grease greep.

Publiekslieveling

Regisseur Servé Hermans zag Victor snel een publiekslieveling worden. ‘Hij viel op door zijn spelkwaliteit, humor, uitstraling en Vlaamse tongval. Toen hij het in de finale net af moest leggen tegen de uiteindelijke winnaar heb ik geen moment getwijfeld en hem direct een rol aangeboden in Het was Zondag in het Zuiden.’ laat Hermans weten.

20 voorstellingen

Het was Zondag in het Zuiden speelt zich af tijdens het hoogwater in december 1993. In een paar dagen tijd staan grote delen van Limburg onder water. 12.000 mensen worden geëvacueerd. Het hoogwater verwoest veel, maar verbindt de Limburgers ook. Iedereen helpt. Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren de spektakelmusical in juli en augustus in openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Het was Zondag in het Zuiden is daar twintig keer te zien. Meer info is te vinden op de website van de musical.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • 690 woningen en studentenkamers op voormalig veilingterrein

  Het voormalige veilingterrein in Venlo-Zuid wordt een woonwijk met veel groen en die voorziet in maximaal 690 woningen waarvan een derde in de sociale huur. Daarnaast moet de nieuwe wijk voorzien in minimaal 180 studentenwoningen en moet er plek zijn voor bijzondere woonconcepten op het gebied van zorg. Het staat te lezen in het stedenbouwkundig […]


 • Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk
  Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk

  Een bestuurster van een auto is zondagochtend gewond geraakt nadat ze op een parkeerplaats op de Antoniuslaan in Blerick tegen de klokkentoren aanreed. De melding van het ongeval kwam rond 10.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De vrouw was op de parkeerplaats door onbekende oorzaak tegen de klokkentoren aangereden. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken […]


 • Geen promotie voor VVV Venlo.

  VVV Venlo is niet door naar de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd in Almere. Na 120 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De wedstrijd werd in het voordeel van Almere beslist door penalty's. Met een 1-1 gelijkspel in de Koel zag VVV nog volop kansen voor de returnwedstrijd op […]