De meeste mensen eten dagelijks groente en fruit, maar hoe alles geproduceerd wordt is voor velen een vraag. Bezoekers van Kom in de Kas kregen antwoord, door een kijkje in de keuken bij verschillende telers en activiteiten op de Brightlands Campus.
Kom in de Kas is een jaarlijks publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw, waarbij meerdere organisaties en bedrijven uit de sector de deuren openen voor publiek. ‘We laten van alles zien om de mensen een beeld te geven van hoe de wereld van glastuinbouw in elkaar zit’, zegt Jean Aerts van Glastuinbouw Nederland.
Interactief
Het is de tweede keer dat de Brightlands Campus Greenport Venlo meedoet aan de open dag. Op de campus kwamen de bezoekers op een interactieve manier in aanraking met de sector. Zo vonden er onder meer kookworkshops plaats en waren er verschillende demonstraties over het productieproces van groente en fruit. Naast de activiteiten op de campus openden zeven verschillende kassen de deuren om bezoekers een exclusief kijkje te geven. ‘Daarbij is het voor ons ook belangrijk om de bezoekers mee te geven dat gezond eten erg belangrijk is’, vertelt paprikakweker Frank Bakker.
Leave a Reply