Limburgs Museum zoekt persoonlijke feestvoorwerpen met een verhaal

Limburgs Museum werkt aan een nieuwe tentoonstelling met de titel “Feest!”. Behalve voorwerpen uit eigen collectie wil het museum het thema vormgeven met producten van Limburgers zelf.

Een eerste oproep leverde al tal van bijzondere voorwerpen op. Een collectie van 10.000 geboortekaartjes bijvoorbeeld en een sabel dat gebruikt werd bij schutterijfeesten.

Marokkaanse prins

Ook de versierselen die hoorden bij de vastelaovend van Prins Abbie I in 2012 komen in de tentoonstelling. Abbie Chalgoum was in 2012 de eerste Marokkaanse prins in de gemeente Venlo bij De Vaegers. Deze vertellen ook een persoonlijk verhaal bij een groter gedeeld Limburgs feest.

Het verhaal

‘Als Limburgs Museum willen we graag de verhalen erachter kunnen vertellen. Zo maak je meteen een link met het feest en de historie ervan in Limburg. Dus een feestelijk object én een feestelijk verhaal,’ vertelt Koen Smolders van het Limburgs Museum.

Jouw voorwerp tentoongesteld

Mensen die ook een bijzonder voorwerp, foto, opname of iets anders feestelijks hebben met een verhaal, kunnen zich melden bij het museum. Er is op de website van het museum ook meer info te vinden. De mooiste inzendingen krijgen dus ook een plekje in de tentoonstelling.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]