Na 10 jaar wachten lijkt tuingigant Van Cranenbroek dan toch te komen

De gemeente Venlo geeft groen licht voor de komst van tuingigant Van Cranenbroek op de Keulse Barrière. De vergunning daarvoor ligt nu ter inzage.

Het is in september tien jaar geleden dat de gemeente Venlo en het bedrijf lieten weten een vestiging op de Keulse Barrière te openen. 

Strijd

Wat volgde was een interne strijd binnen het bedrijf tussen de twee eigenaren, de broers Mark en Henk van Cranenbroek. Die zorgde er mede voor dat een vergunningsaanvraag lange tijd niet werd ingediend. In 2021 eiste de gemeente Venlo nog duidelijkheid over de plannen. Twee jaar later is die er dus.

Wegrestaurant

In de plannen voor de komst van de grote winkel ging het ook altijd over het wegrestaurant De Nieuwe Keulse. Dat zou moeten wijken. In 2020 werd de zaak al verkocht aan Van Cranenbroek met de afspraak dat de verkoop officieel zou zijn na het verlenen van de vergunning. Ondernemer Ludo Stroink zat daarna bijna drie jaar in onzekerheid. Met het verstrekken van de vergunning is die duidelijkheid er nu alsnog.

Lees meer

Venlose ondernemer moedeloos na jarenlange onzekerheid

Venlose ondernemer moedeloos na jarenlange onzekerheid

Al zo’n tien jaar weet de Venlose ondernemer Ludo Stroink niet waar hij aan toe is. Op de plek waar hij jarenlang een goedlopend truckersrestaurant had, zou in 2015 een filiaal van tuingigant Van Cranenbroek komen. Nog altijd is er niks.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]