Nieuwe houdiniact brengt VVV ronde verder in play-offs

Na een opnieuw ongekend gekke wedstrijd is het VVV gelukt de volgende ronde van de play-offs voor promotie te bereiken. Net eerder in Venlo kwam VVV in Tilburg tegen Willem II met 2-0 achter om alsnog alles recht te trekken: 2-2.

De wedstrijd begon in een geweldige ambiance in Tilburg. Beide supportersgroepen lieten voor aanvang van de wedstrijd luidkeels van zich horen. De wedstrijd ging overigens enkele minuten later van start omdat het zicht in het stadion werd belemmerd door rook na het afsteken van vuurwerk.

Slechte start

Al na zeven minuten kopte Elton Kabungu na een perfecte voorzet de 1-0 binnen. Een nieuwe tegenvaller voor VVV diende zich nog in het eerste kwartier aan toen Levi Smans geblesseerd uitviel. Hij werd vervangen door Daan Huisman. In de 21e minuut werd het zelfs 2-0. Een afstandsschot van Jesse Bosch werd door Sem Dirks zo van richting veranderd dat VVV-goalie Ennio van der Gouw kansloos was. 

Buitenspel

Daarmee leek er aanvankelijk wat rust in de wedstrijd te komen, maar na een half uur spelen zag VVV Kabunga van dichtbij de bal voor een leeg doel over de lat te krijgen. Maar omdat hij buitenspel stond, zou een eventueel doelpunt toch zijn afgekeurd. Enkele minuten later leek Nick Venema met een fraai doelpunt de 2-1 op het scorebord te zetten, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. 

Aansluitingstreffer

Na tien minuten in de eerste helft leek VVV de genadeklap te krijgen, maar de 3-0 werd afgekeurd vanwege hands. Willem II ging zich daarna steeds meer beperken tot het ontregelen van de wedstrijd en tijd rekken. Daardoor kwam VVV meer en meer in de wedstrijd, mede ook door twee aanvallende wissels van trainer Rick Kruys. Na een uur spelen kregen de Venlonaren een opgelegde kans nadat Willem II-doelman Joshua Smits ver uit zijn strafschopgebied op avontuur was gegaan en de bal niet onder controle kreeg. De ingebrachte Carl Johansson wachtte echter te lang en kon toen niet meer tot een schot komen. In de 74e minuut kwam die zo gewenste aansluitingstreffer alsnog. Na een gewonnen kopduel van  Sven Braken kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Nick Venema die niet twijfelde.

Verlenging

Een verlenging was na negentig minuten het gevolg. Die eerste helft van de verlening bracht weinig. Vermoeidheid in combinatie met ongetwijfeld zenuwen leken beide ploegen enigszins te verlammen. En zo leek ook de tweede helft van de verlening afgewerkt te worden. Maar niets was minder waar in de allerlaatste slotseconden wist Özcan Yasar de bevrijdende 2-2 binnen te koppen na een perfecte voorzet van Venema. Daarmee was VVV over twee wedstrijden de betere en treft het dinsdag om 20.00 uur in eigen huis Almere City. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]