Paaltje Nolensstraat blijft staan om auto’s van de stoep te weren

Het gehekelde paaltje op de Tegelse Nolensstraat blijft staan. Het paaltje werd geplaatst om ervoor te zorgen dat er geen auto's meer over het voetpad rijden.

Dat laat het college weten op schriftelijke vragen van de VSP. De partij reageerde daarmee op onvrede vanuit de buurt. Bewoners van de Nolensstraat en Goselingstraat waren boos op de gemeente omdat de gemeente onaangekondigd een paaltje in de steeg naast hun huizen plaatste. 

 Niet specifiek onveilig

‘De situatie in de Nolensstraat is niet specifiek onveilig. Op deze locatie is er sprake van het ondoelmatig gebruik van het voetpad, met daarbij een negatief effect op de verkeersveiligheid’, schrijft het college in de beantwoording van de schriftelijke vragen. De gemeente zegt daarbij te hebben gereageerd op een melding van het feit dat op het looppad regelmatig auto’s rijden. 

Technische storing

Bewoners en VSP hekelden ook het feit dat de gemeente nooit reageerde op vragen uit de buurt over de plaatsing van het paaltje. Volgens Venlo is dat te wijten aan technisch falen. ‘De vragen uit de buurt zijn destijds door een verkeerskundige beantwoord via ons meldsysteem. Uit navraag blijkt nu dat destijds door een storing het systeem het antwoord niet heeft verzonden en daarom de melders niets van ons gehoord hebben. Deze storing is inmiddels verholpen. Wij betreuren dat onze inwoners onvoldoende geïnformeerd zijn’, schrijft de gemeente. 

Lees meer

Tegelse buurt boos over ongewenst paaltje

Tegelse buurt boos over ongewenst paaltje

Bewoners van de Nolensstraat en Goselingstraat in Tegelen zijn boos op de gemeente. Ongeveer een jaar geleden plaatste de gemeente onaangekondigd een paaltje in de steeg naast hun huizen. Dit tot onvrede van de buurtbewoners.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]