Raadsleden buigen zich over visie autovrije straten

Wijken zonder auto's voor de deur, straten waar kinderen zorgeloos kunnen spelen of meer groen in de staat. Het zijn ideeën waar een afvaardiging van de gemeenteraad over gaat nadenken.

Dat bleek in de voorbereidende raadsvergadering woensdagavond. De politiek vergaderde toen over het ambitiedocument van D66. Dat kwam recent met een naar eigen zeggen radicale visie voor de herinrichting van de straten en alternatieven voor parkeerplekken en autogebruik.

Lees meer

Geen auto's, maar tien fietsen in het parkeervak voor de deur

Geen auto's, maar tien fietsen in het parkeervak voor de deur

Met de slogan 'We winnen onze straten terug' presenteert D66 vier 'radicale' ideeën over de inrichting van straten en hoe om te gaan met auto's. De Venlose gemeenteraad vergadert volgende week over het stuk.

Uitwerking

EENLokaal, CDA, GroenLinks, VVD en VSP gaven in ieder geval aan mee te willen denken over een concrete uitwerking van de visie. Daarvoor wordt een informele werkgroep in het leven geroepen. Die komt waarschijnlijk in de raadsvergadering van juni met concrete voorstellen. De partijen gaven aan enkele ideeën bruikbaar te vinden en andere veel te ver gaan. ‘We moeten denk ik vooral naar nieuwe woonwijken kijken en niet mensen die nu een auto voor hun deur hebben staan gaan wegpesten’, verwoordde VVD-raadslid Ruud Rutten het. 

Ongepast 

De PvdA en PVV lieten weten niet te willen meedenken. De PVV is van mening dat initiatieven voor het vergroenen van straten of alternatieven voor parkeren door burgers zelf opgepakt kunnen worden. ‘Voor dit soort burgerinitiatieven is zelfs geld beschikbaar’, aldus PVV-burgerraadslid Jan Valize. De PvdA kon zich überhaupt niet vinden in het feit dat de gemeenteraad over het document van D66 sprak. PvdA-raadslid John Spijksma gaf aan het stuk niet te hebben gelezen en noemde de visie een politiek pamflet.  ‘Ik vind dit enorm ongepast en ik begrijp niet hoe dit op de agenda van deze vergadering is gekomen’, aldus Spijksma. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • 690 woningen en studentenkamers op voormalig veilingterrein

  Het voormalige veilingterrein in Venlo-Zuid wordt een woonwijk met veel groen en die voorziet in maximaal 690 woningen waarvan een derde in de sociale huur. Daarnaast moet de nieuwe wijk voorzien in minimaal 180 studentenwoningen en moet er plek zijn voor bijzondere woonconcepten op het gebied van zorg. Het staat te lezen in het stedenbouwkundig […]


 • Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk
  Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk

  Een bestuurster van een auto is zondagochtend gewond geraakt nadat ze op een parkeerplaats op de Antoniuslaan in Blerick tegen de klokkentoren aanreed. De melding van het ongeval kwam rond 10.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De vrouw was op de parkeerplaats door onbekende oorzaak tegen de klokkentoren aangereden. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken […]


 • Geen promotie voor VVV Venlo.

  VVV Venlo is niet door naar de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd in Almere. Na 120 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De wedstrijd werd in het voordeel van Almere beslist door penalty's. Met een 1-1 gelijkspel in de Koel zag VVV nog volop kansen voor de returnwedstrijd op […]