Schrijver en oprichter VenloVanbinnen Jac Buchholz overleden

Schrijver en columnist Jac Buchholz is overleden. Buchholz maakte de laatste jaren samen met zijn broer Rob website en magazine VenloVanbinnen.

Buchholz was lang freelance schrijver. In 2014 verscheen zijn boek Demonen. Daar was hij heel trots op, weet broer Rob. Buchholz schreef voor diverse media en bladen over onder meer economie, stedenbouw en lifestyle, maar had ook hart voor cultuur. Zo was hij de bedenker van de Openbare Kunstroute Binnenstad Venlo.

VenloVanbinnen

Die binnenstad, waar hij opgroeide en nog altijd woonde, was de laatste jaren nadrukkelijk zijn werkveld. Samen met broer Rob richtte Jac in 2019 de website VenloVanbinnen op. Met de site en het daaraan verwante magazine richten de broers zich op actualiteiten en achtergronden uit Venlo.

Verhalen met een positief-kritische noot, dat was het idee achter VenloVanbinnen. ‘We gaan zeker niet alleen maar halleluja-verhalen schrijven, maar we gaan ook niet altijd alles afkatten’, zei Buchholz erover in een interview rond de lancering.

Jac Buchholz overleed na een kort ziekbed. Hij is 57 jaar geworden.

Lees meer

Venlose verhalen van twee Venlose broers

Venlose verhalen van twee Venlose broers

Het platform VenloVanbinnen is sinds woensdagavond online en brengt verhalen over Venlo met een positief-kritische toon. Want dat is wat waar in de stad volgens de broers Jac en Rob Buchholz behoefte aan is.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]