Venlose Revue zoekt tekstschrijvers voor nieuwe voorstelling

Het bestuur van de Venlose Revue is op zoek naar een of meerdere tekstschrijvers die het script gaan schrijven voor de nieuwe voorstelling in 2026.

Mensen die interesse hebben kunnen tot woensdag 3 mei hun idee inzenden. Dit moet bestaan uit een verhaallijn en een beeld van het decor. Uit alle inzendingen worden drie kandidaten uitgekozen, die hun idee of verhaal verder mogen toelichten. Alle spelregels staan op de site van de Venlose Revue.

Voorwaarde is dat het verhaal zich in het verleden afspeelt in een herkenbare Venlose buurt of gemeenschap. Bovendien moet er ruimte zijn voor zang en dans.

Aerts en Pollux

Het is niet voor het eerst dat de Venlose Revue een oproep doet aan iedereen die interesse heeft om een script te schrijven. In 2015 gebeurde dat ook, toen ging de opdracht naar Wiel Aerts en Frans Pollux. Dat schrijversduo was ook al verantwoordelijk voor het script van de daaraan voorafgaande revues.

Afgelopen jaar werd De vlook van Hölster Heinke opgevoerd. De volgende Venlose Revue staat gepland voor september en oktober 2026.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Roze wolk

    Als je niet-lopers vertelt dat je graag hardloopt krijgen ze vaak een meewarige blik in hun ogen. Waarom zou je jezelf pijnigen met zoiets saais? Dat is een grote misvatting, realiseerde ik me ook zondag weer tijdens 10 kilometer van de Kwaakerrun. Er gebeurt heel veel tijdens die vier rondjes door ‘t Ven, om je […]


  • Langere wachttijden operaties door personeelstekort VieCuri

    Ziekenhuis VieCuri heeft te maken met een personeelstekort. Met name OK-assistenten zijn schaars. Dat zorgt voor langere wachttijden en operaties die worden uitgesteld. ‘We vinden het vooral vervelend voor onze patiënten’, vertelt een woordvoerster van VieCuri. Schaarste in de operatiekamer Het probleem speelt vooral in de operatiekamers. Er is namelijk een tekort aan OK-assistenten, mensen […]


  • Een huis vol Venlose transportgeschiedenis

    Achter een anonieme voordeur van een huis in de Blerickse wijk Klingerberg vind je zo ongeveer de complete geschiedenis van de Venlose transport en logistiek. ‘Ik denk dat ik hier materiaal heb van wel 300 logistieke bedrijven met een Venlose oorsprong of link’, zegt eigenaar Marcel Naus. Modelvrachtauto’s Naus verzamelt al sinds de jaren ‘80 […]