Venlose Revue zoekt tekstschrijvers voor nieuwe voorstelling

Het bestuur van de Venlose Revue is op zoek naar een of meerdere tekstschrijvers die het script gaan schrijven voor de nieuwe voorstelling in 2026.

Mensen die interesse hebben kunnen tot woensdag 3 mei hun idee inzenden. Dit moet bestaan uit een verhaallijn en een beeld van het decor. Uit alle inzendingen worden drie kandidaten uitgekozen, die hun idee of verhaal verder mogen toelichten. Alle spelregels staan op de site van de Venlose Revue.

Voorwaarde is dat het verhaal zich in het verleden afspeelt in een herkenbare Venlose buurt of gemeenschap. Bovendien moet er ruimte zijn voor zang en dans.

Aerts en Pollux

Het is niet voor het eerst dat de Venlose Revue een oproep doet aan iedereen die interesse heeft om een script te schrijven. In 2015 gebeurde dat ook, toen ging de opdracht naar Wiel Aerts en Frans Pollux. Dat schrijversduo was ook al verantwoordelijk voor het script van de daaraan voorafgaande revues.

Afgelopen jaar werd De vlook van Hölster Heinke opgevoerd. De volgende Venlose Revue staat gepland voor september en oktober 2026.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Politie Venlo opent speels de jacht op scholieren

    De politie opent volgende week woensdag de jacht op scholieren van diverse middelbare scholen tijdens Hunt Venlo. De jongeren krijgen op een aansprekende manier een kijkje in de keuken bij de politie. De scholieren moeten proberen twee uur uit handen te blijven van de politie en in die tijd vijf stempels verzamelen. Het evenement wordt georganiseerd […]


  • HandbaL Venlo in play-offs tegen Velo, Volendam en V&L

    De dames van Cabooter HandbaL Venlo nemen het in de play-offs op tegen Velo, Volendam en V&L. Als nummer één van de reguliere competitie zitten de dames in kampioenspoule A, net als de nummers 4, 6 en 8. HandbaL Venlo speelde een ijzersterke competitie, waarin ze 21 van de 22 wedstrijden wonnen. Alleen de uitwedstrijd […]


  • Theo Peters: pastoor van zuid, vader van vele Venlose verenigingen

    Theo Peters kwam als jong priester vanuit Sevenum naar Venlo. In de jaren die volgden werd hij er als kapelaan de vader van verenigingen en later een geliefd pastoor in zuid. Zaterdag overleed hij op 84-jarige leeftijd. In interviews die Peters gaf kwam hij regelmatig terug op zijn roeping voor het priesterschap. Die was zeker […]