VVD vindt dat Stereo Sunday alsnog subsidie moet krijgen

De Venlose VVD is van mening dat de gemeente alsnog een subsidie moet verstrekken aan het festival Stereo Sunday en de verenigingen Akkermansgilde en BC Good Luck. Die dienden te laat hun subsidieaanvraag in en kregen daarom nul op het rekest.

In schriftelijke vragen doet de VVD nu het verzoek de zaak te repareren en ervoor te zorgen dat dergelijke situaties in de toekomst niet meer voorkomen.

Onacceptabel

Met name de afwijzing van de 25.000 euro subsidie voor het festival Stereo Sunday dat door de gemeente zelf als beeldbepalend is aangemerkt, sprong in het oog. De VVD vindt het onacceptabel dat louter vanwege het feit dat het festival en de twee verenigingen enkele dagen te laat waren met het indienen van hun subsidieverzoek, de gemeentelijke financiële steun voor dit jaar vervalt. 

Leed bij vrijwilligers

‘Bent u zich bewust van het leed dat u al die hardwerkende vrijwilligers aandoet’, vraagt de partij zich af. Volgens de liberalen is het onterecht dat vrijwilligers langs een lat worden gelegd ‘als ware het professionele organisaties’. Na de coronajaren en de stijgende kosten die het al lastig voor vrijwilligers maken mag ‘de gemeente niet met het aller strengste vingertje wijzen en daarmee financiële en/of operationele zorgen veroorzaken’, schrijft de VVD. 

Lees meer

Stereo Sunday loopt door stommiteit 25.000 euro subsidie mis

Stereo Sunday loopt door stommiteit 25.000 euro subsidie mis

Een te laat ingediend subsidieverzoek bij de gemeente Venlo kost Stereo Sunday 25.000 euro. Doordat het festival niet op tijd was voldeed het niet aan de voorwaarden en wees de gemeente het verzoek om subsidie af.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Roze wolk

    Als je niet-lopers vertelt dat je graag hardloopt krijgen ze vaak een meewarige blik in hun ogen. Waarom zou je jezelf pijnigen met zoiets saais? Dat is een grote misvatting, realiseerde ik me ook zondag weer tijdens 10 kilometer van de Kwaakerrun. Er gebeurt heel veel tijdens die vier rondjes door ‘t Ven, om je […]


  • Langere wachttijden operaties door personeelstekort VieCuri

    Ziekenhuis VieCuri heeft te maken met een personeelstekort. Met name OK-assistenten zijn schaars. Dat zorgt voor langere wachttijden en operaties die worden uitgesteld. ‘We vinden het vooral vervelend voor onze patiënten’, vertelt een woordvoerster van VieCuri. Schaarste in de operatiekamer Het probleem speelt vooral in de operatiekamers. Er is namelijk een tekort aan OK-assistenten, mensen […]


  • Een huis vol Venlose transportgeschiedenis

    Achter een anonieme voordeur van een huis in de Blerickse wijk Klingerberg vind je zo ongeveer de complete geschiedenis van de Venlose transport en logistiek. ‘Ik denk dat ik hier materiaal heb van wel 300 logistieke bedrijven met een Venlose oorsprong of link’, zegt eigenaar Marcel Naus. Modelvrachtauto’s Naus verzamelt al sinds de jaren ‘80 […]