VVD vindt dat Stereo Sunday alsnog subsidie moet krijgen

De Venlose VVD is van mening dat de gemeente alsnog een subsidie moet verstrekken aan het festival Stereo Sunday en de verenigingen Akkermansgilde en BC Good Luck. Die dienden te laat hun subsidieaanvraag in en kregen daarom nul op het rekest.

In schriftelijke vragen doet de VVD nu het verzoek de zaak te repareren en ervoor te zorgen dat dergelijke situaties in de toekomst niet meer voorkomen.

Onacceptabel

Met name de afwijzing van de 25.000 euro subsidie voor het festival Stereo Sunday dat door de gemeente zelf als beeldbepalend is aangemerkt, sprong in het oog. De VVD vindt het onacceptabel dat louter vanwege het feit dat het festival en de twee verenigingen enkele dagen te laat waren met het indienen van hun subsidieverzoek, de gemeentelijke financiële steun voor dit jaar vervalt. 

Leed bij vrijwilligers

‘Bent u zich bewust van het leed dat u al die hardwerkende vrijwilligers aandoet’, vraagt de partij zich af. Volgens de liberalen is het onterecht dat vrijwilligers langs een lat worden gelegd ‘als ware het professionele organisaties’. Na de coronajaren en de stijgende kosten die het al lastig voor vrijwilligers maken mag ‘de gemeente niet met het aller strengste vingertje wijzen en daarmee financiële en/of operationele zorgen veroorzaken’, schrijft de VVD. 

Lees meer

Stereo Sunday loopt door stommiteit 25.000 euro subsidie mis

Stereo Sunday loopt door stommiteit 25.000 euro subsidie mis

Een te laat ingediend subsidieverzoek bij de gemeente Venlo kost Stereo Sunday 25.000 euro. Doordat het festival niet op tijd was voldeed het niet aan de voorwaarden en wees de gemeente het verzoek om subsidie af.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • 690 woningen en studentenkamers op voormalig veilingterrein

  Het voormalige veilingterrein in Venlo-Zuid wordt een woonwijk met veel groen en die voorziet in maximaal 690 woningen waarvan een derde in de sociale huur. Daarnaast moet de nieuwe wijk voorzien in minimaal 180 studentenwoningen en moet er plek zijn voor bijzondere woonconcepten op het gebied van zorg. Het staat te lezen in het stedenbouwkundig […]


 • Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk
  Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk

  Een bestuurster van een auto is zondagochtend gewond geraakt nadat ze op een parkeerplaats op de Antoniuslaan in Blerick tegen de klokkentoren aanreed. De melding van het ongeval kwam rond 10.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De vrouw was op de parkeerplaats door onbekende oorzaak tegen de klokkentoren aangereden. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken […]


 • Geen promotie voor VVV Venlo.

  VVV Venlo is niet door naar de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd in Almere. Na 120 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De wedstrijd werd in het voordeel van Almere beslist door penalty's. Met een 1-1 gelijkspel in de Koel zag VVV nog volop kansen voor de returnwedstrijd op […]