VVV onderuit in openingsduel tegen MVV

VVV is slecht begonnen aan de competitie. In eigen huis werd met 1-3 verloren van MVV.

VVV begon niet slecht aan de wedstrijd. De thuisploeg had verreweg het meeste balbezit aan het begin van het duel. Ook de eerste kans was voor Venlo, maar de Griekse spits Kosidis kon niet scoren na een kwartier spelen.

Gelijk bij rust

Ook de Maastrichtse bezoekers kregen daarna meer kansen. De wedstrijd ging een beetje op en af. Beide ploegen kwamen echter niet tot scoren en bij rust was de stand dan ook nog 0-0.

Snelle score

In de tweede helft kwam daar snel verandering in. Kort na rust kon Slegers de bal binnentikken bij de tweede paal na een gecontroleerde aanval van de bezoekers. Amper drie minuten later werd de score verdubbeld. Marko Kleinen kreeg veel ruimte en probeerde het met succes van ver. Vanaf ruim 20 meter zette hij MVV op 0-2.

Soulyman Allouch probeerde VVV tot twee keer terug te schieten in de wedstrijd. Twee keer achter elkaar voorkwam MVV-doelman Matthys dat.

Aansluiting

In de 75ste minuut kwam er wel nog een aansluitingstreffer. Een hoekschop die via de kluts voor de voeten van Simon Janssen belandde, werd succesvol in het net gewerkt. Vijf minuten voor tijd had Martijn Berden de gelijkmaker op zijn schoen. Maar zijn schot ging over.

Penalty

Meteen daarna werd de wedstrijd beslist door een penalty. VVV-doelman Jan de Boer legde Livramento neer. Kostons bepaalde daarna de eindstand van 11 meter op 1-3.

Janssen en Venema

Simon Janssen speelde vandaag zijn 100ste wedstrijd. Hij deed dat verdienstelijk en scoorde dus het enige doelpunt voor de Venlonaren. Venema kwam niet in omdat er gesprekken lopen met de Franse tweededivisionist Valenciennes over een transfer.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]