Winst in spek-en-bonen-duel als opmaat naar beker

HandbaL Venlo heeft ook de laatste wedstrijd in de kampioenspoule overtuigend gewonnen. Tegen Volendam uit werd het 24-35.

Aangezien de Venlose handbalsters al geplaatst waren voor de kampioenswedstrijd was het potje tegen Volendam gisteravond vooral een oefenpotje als opmaat naar de bekerfinale van komende donderdag.

Snelle voorsprong

Er werd meteen gas gegeven waardoor de voorsprong opliep tot maar liefst 1-11 na 12 minuten spelen. De thuisploeg kwam daarna wel iets terug, maar het verschil was bij rust nog altijd 8 doelpunten: 10-18.

Eenvoudige tweede helft

In de tweede helft liep HandbaL Venlo opnieuw uit tot 17-33. Ook deze helft liep de thuisploeg in het slot nog een beetje in tot 24-35.

De dubbel?

De komende week wordt het menens. Eerst staat op Hemelvaartsdag donderdag de bekerfinale op het programma in Almere tegen VOC. Tegen diezelfde ploeg start zaterdag in Egerbos ook de strijd om de landstitel. Het gaat dan om het beste resultaat over drie wedstrijden in drie opeenvolgende weekends.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Roze wolk

    Als je niet-lopers vertelt dat je graag hardloopt krijgen ze vaak een meewarige blik in hun ogen. Waarom zou je jezelf pijnigen met zoiets saais? Dat is een grote misvatting, realiseerde ik me ook zondag weer tijdens 10 kilometer van de Kwaakerrun. Er gebeurt heel veel tijdens die vier rondjes door ‘t Ven, om je […]


  • Langere wachttijden operaties door personeelstekort VieCuri

    Ziekenhuis VieCuri heeft te maken met een personeelstekort. Met name OK-assistenten zijn schaars. Dat zorgt voor langere wachttijden en operaties die worden uitgesteld. ‘We vinden het vooral vervelend voor onze patiënten’, vertelt een woordvoerster van VieCuri. Schaarste in de operatiekamer Het probleem speelt vooral in de operatiekamers. Er is namelijk een tekort aan OK-assistenten, mensen […]


  • Een huis vol Venlose transportgeschiedenis

    Achter een anonieme voordeur van een huis in de Blerickse wijk Klingerberg vind je zo ongeveer de complete geschiedenis van de Venlose transport en logistiek. ‘Ik denk dat ik hier materiaal heb van wel 300 logistieke bedrijven met een Venlose oorsprong of link’, zegt eigenaar Marcel Naus. Modelvrachtauto’s Naus verzamelt al sinds de jaren ‘80 […]