Zingende Ben Verdellen ontroert in Blerick

De Blerickse zanger Ben Verdellen kreeg vorig jaar tijdens een buurtbarbecue een hartstilstand. Zijn leven hing aan een zijden draadje, maar dit weekend stond hij tijdens zijn eigen tribute-avond weer voor het eerst met microfoon op de bühne.

Onder de titel Gelök 2.0 waren er in ‘t Raodhoes vrijdag en zaterdag twee tribute-avonden georganiseerd. Daarbij kwamen alle grote hits voorbij die Verdellen ooit maakte. Met de Vrijbuiters en solo: van “Opa en oma” tot “Chinees leedje” en van “Paeterke” tot “D’n Haciënda”. 

Kleindochter Jip

Omdat Ben nog altijd moeite heeft met lang praten en zingen, werden zijn liedjes gezongen door bekende Venlose zangers en zangeressen zoals Sef Thissen, Tim Stoter, Lottie Boermans, Bart Janssen en Roel Backus. Een bijzondere rol was weggelegd voor Jip Verdellen, de kleindochter van Ben, die niet alleen heel toepasselijk meezong bij het nummer “Opa en Oma”, maar ook evergreen “Gelök” van De Vrijbuiters zong als slotstuk van twee bijzondere concertavonden in Blerick.

Vrijbuiters-hits

Bij die finale pakte ook Ben Verdellen de microfoon om te zingen. Nadat hij eerst de aanwezigen kort had toegesproken, werd afgesloten met de twee grootste Vrijbuiters-his. Eerst “D’n Haciënda” met een meezingende zaal. Daarna volgde dus “Gelök” waar kleindochter Jip het niet bij droog hield. Een ontroerend moment.

Ben Verdellen theaterzaal

‘t Raodhoes had ook nog een verrassing voor Verdellen in petto. Aan het eind van de show maakte Hay Wilders bekend dat de theaterzaal hernoemd is. Voortaan gaat die door het leven als de Ben Verdellen-zaal. Het naamplaatje draagt ook zijn beeltenis.

Lees meer

Ben Verdellen krabbelt op na hartstilstand

Ben Verdellen krabbelt op na hartstilstand

Zingen of gitaarspelen kan hij niet meer, maar heel veel andere dingen gaan wel weer. Zanger, artiest en Vrijbuiter Ben Verdellen scheerde langs het randje van de dood en geniet nu nóg meer van de kleine dingen in het leven.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Geen treinverkeer Venlo-Eindhoven vanwege werkzaamheden

    Er rijden vanaf zaterdag 14 oktober negen dagen lang geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. De NS zet bussen in. Reizigers die naar Eindhoven of verder moeten, kunnen er ook voor kiezen om te reizen […]


  • HC Groot Venlo stoomt door in Europa

    De handbalsters van HC Groot Venlo hebben zonder enige moeite de derde ronde van de EHF European Cup gehaald. WHC Cair Skopje werd in de eigen sporthal weggeblazen: 43-18. Spannend was het geen moment. Zeker omdat de Venlose handbalsters de heenwedstrijd ook al overtuigend hadden gewonnen met 26-39. Loting Bijzonder was nog dat de wedstrijd […]


  • Vleesloze kroket

    Voor mensen die klaar zijn met het steeds terugkerende nieuws over voetbalrellen was er deze week gelukkig de Meatless McKroket. Mocht je het gemist hebben: de bekendste Amerikaanse fastfoodketen – die met die gele M – heeft het gewaagd om de traditionele McKroket – een veramerikaniseerde burgervariant op ons eigen broodje kroket – in te […]