Zonder afspraak HPV-prik halen

Ruim 3.000 jongeren tussen de 18 en 27 jaar hebben sinds januari een afspraak gemaakt bij de Noord-Limburgse GGD voor een HPV-prik. De hele zaterdag kunnen jongeren vandaag vanwege HPV Awareness Day ook zonder afspraak terecht voor een prik.

De vaccinatie biedt bescherming tegen het humaan papillomavirus, een virus dat kanker kan veroorzaken aan de baarmoederhals, maar ook aan de mond- en keelholte, penis, anus en vagina.

Noord-Limburg

In Noord-Limburg ontvingen eerder al 30.000 jongeren een brief om een prik te gaan halen. De GGD in Noord-Limburg heeft tot nu toe al 3071 prikken gezet op een totaal van 4650 afspraken die zijn gemaakt.

Zonder afspraak

Zaterdag 4 maart is het HPV Awareness Day. Limburgse jongeren kunnen van 9.00 tot 16.00 uur bij de GGD Limburg-Noord terecht zonder afspraak. De inhaalcampagne eindigt in december van dit jaar. Daarna zijn de prikken voor jongeren tussen de 18 en 27 voor eigen rekening.

Campagne

De Venlose zanger en presentator Lex Uiting heeft de afgelopen dagen aandacht besteed aan het belang van de HPV-prik op social media. Hij heeft een groot bereik bij de doelgroep. De GGD hoopt dat de aandacht die Uiting geeft aan de vaccinatie zorgt voor een hoge opkomst tijdens de vrije inloop.

Lees meer

Tegenvallende opkomst bij vaccinatie HPV

Tegenvallende opkomst bij vaccinatie HPV

De GGD in Venlo is begonnen met het het zetten van prikken tegen het humaan papillomavirus, oftewel HPV. Een virus dat verschillende soort kanker kan veroorzaken. De opkomst valt tegen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • 690 woningen en studentenkamers op voormalig veilingterrein

  Het voormalige veilingterrein in Venlo-Zuid wordt een woonwijk met veel groen en die voorziet in maximaal 690 woningen waarvan een derde in de sociale huur. Daarnaast moet de nieuwe wijk voorzien in minimaal 180 studentenwoningen en moet er plek zijn voor bijzondere woonconcepten op het gebied van zorg. Het staat te lezen in het stedenbouwkundig […]


 • Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk
  Automobilist raakt klokkentoren Antoniuskerk

  Een bestuurster van een auto is zondagochtend gewond geraakt nadat ze op een parkeerplaats op de Antoniuslaan in Blerick tegen de klokkentoren aanreed. De melding van het ongeval kwam rond 10.00 uur binnen bij de hulpdiensten. De vrouw was op de parkeerplaats door onbekende oorzaak tegen de klokkentoren aangereden. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken […]


 • Geen promotie voor VVV Venlo.

  VVV Venlo is niet door naar de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd in Almere. Na 120 minuten stond er een gelijke stand op het bord. De wedstrijd werd in het voordeel van Almere beslist door penalty's. Met een 1-1 gelijkspel in de Koel zag VVV nog volop kansen voor de returnwedstrijd op […]